EN

Cégtörténet

Amikor 1991-ben a Cosmetic Plant céget megalapította, Mester Ilonát, a két évtizedes kozmetológiai tapasztalattal rendelkező gyógyszerészt a növények csodatevő erejébe vetett hite és abbéli meggyőződése vezérelte, hogy a természet megsokszorozza a tudomány erejét.

A kezdet cseppet sem volt könnyű. Egy 35-40 négyzetméteres épületben dolgozott egyedül, első keverőgépét ruhafőző edényből gyártotta egy kolozsvári mérnök. Krémjeit kis szériában készítette, kézzel írt címkékkel látta el őket.

A modern üzleti élet csak hat év után, 1997-ben vette kezdetét, amikor a vállalkozás megfelelő épületbe költözött és megérkeztek az első professzionális gépek. Ezt követően majdnem évente gyarapodott a gépállomány: újabb keverő, adagoló, tubustöltő gép érkezett, és beindult a cég folyamatos növekedése.

2004 a Cosmetic Plant fejlődésének fontos pillanata, a gyár a Dekra Stuttgart-tól ekkor nyerte el az ISO 9001:2000 bizonyítványt, ami jelentős minőségi ugrást jelent a cég életében.

2007-ben elkészült a cég új, modern épülete és jövendő székhelye. Ez felépítésekor túl nagy volt még a Cosmetic Plant számára, így egy időre bérbe adtuk. A gyár, a raktár és az adminisztratív irodák 2013 tavaszán költöztek be az új épületbe. A 1.700 négyzetméter hasznos felületű, a kozmetikai termékek gyártására vonatkozó európai előírásoknak megfelelő épület befektetési projektje 750.000 eurót vonzott be.

Mester Ilona 2009-ben bekövetkezett halála után a cég vezetését lánya, László Zsuzsanna vette át.

2013 óta a cég a GPM (Good Manufacturing Practices – jó gyártói gyakorlat) büszke tulajdonosa, az SO 22716:2007 sztenderdnek megfelelően.

2014-ben befejeződött az Európai Regionális Fejlesztési Alap által társfinanszírozott technológiai felújítási folyamat, az ennek keretében beszerzett két legújabb gyártmányú gépsor hetven százalékkal növelte a cég termelékenységét, éves kapacitásunk így 2,5 millió termék.

A technológiai újítás 2015-ben egy, az Európai Unió által társfinanszírozott projekttel folytatódott, ekkor további két modern gépsort vásároltunk. A Cosmetic Plant gyár parkja automata töltésű tubustöltő géppel valamint zacskótöltő felszereléssel gazdagodott.